Hoe zit dat nou precies met die Jaarbeloning?

In april is het weer tijd voor de Jaarbeloning. Maar wat is dat nou precies? Heel simpel gezegd komt het hier op neer: alle klanten van InShared stoppen geld in een gezamenlijke pot (de premies die iedereen betaalt). Dat geld gebruiken we om mensen die pech hebben te helpen. Tot zover niks nieuws onder de zon. Door samen in te leggen, spreid je de risico’s. Ook die van jezelf.

Maar wat als er nou na een jaar geld overblijft in die pot, omdat er minder schade werd geclaimd dan we hadden gedacht? Dat geld zouden wij, als bedrijf, kunnen ‘inpikken’ als winst. Maar dat doen we dus mooi niet. Want dat vinden we niet eerlijk. Het geld dat overblijft (als er iets overblijft), geven we gewoon weer terug aan u. Dat wil zeggen: aan alle klanten die dat jaar geen schade hebben geclaimd. Want dat vinden we dan wel weer zo eerlijk. En dat noemen we de Collectieve jaarbeloning. Mooi toch?


Om het iets minder simpel te maken, hebben we er na een paar jaar nog een beloning bij bedacht: de Persoonlijke jaarbeloning. Omdat er namelijk ook jaren waren dat er geen geld overbleef en we de niet-claimers dus niet konden belonen, hebben we besloten dat we een héél klein deel van de pot met geld sowieso opzij zetten, om iedereen die een jaar geen schade heeft geclaimd, gegarandeerd iets van hun geld terug te kunnen geven.

Dat wil zeggen: de mensen die meer dan 1 Hoofdverzekering bij ons hebben, anders is het niet te betalen. Hoeveel u precies krijgt, hangt af van hoeveel verzekeringen u bij ons heeft lopen. Hoe meer premie u ‘inlegt’, hoe groter de Persoonlijke Jaarbeloning als u geen schade heeft gehad. Dat is op zich logisch toch? Afijn, het is best een lang verhaal voor een ‘korte update’. Dus zijn we druk bezig om onze Jaarbeloning weer iets simpeler te maken dit jaar. Als het zover is, melden we ons weer!

"iedereen die een jaar geen schade heeft geclaimd en meerdere Hoofdverzekeringen heeft, gegarandeerd iets van hun geld terug te kunnen geven"