Wat betekent die eerlijkheid van InShared?

Een eerlijke verzekeraar, ja hoor. Laat u niet lachen. En toch is het zo. In Shared is ooit opgezet, met de gedachte dat verzekeren echt eerlijker moet en kan. En het blijkt, na bijna 10 jaar, dat dat inderdaad kan. Directeur Fleur Dujardin zegt het zo: “De eerlijkheid blijkt uit onze belofte, transparantie en manier van communiceren. We staan echt naast de klant. Aan de ene kant proberen we het continu makkelijker te maken voor klanten met de manier waarop we producten, diensten en processen ontwerpen en de inzet van technologie. Met als doel om een fantastische klantbeleving tegen lage kosten te bieden. En aan de andere kant beloven we dat we de premie die we niet nodig hebben om schade te behandelen en uit te keren, teruggeven aan onze klanten. Dat is uniek in de markt en de ultieme belofte van eerlijkheid.”


Op kantoor hangen ‘tegeltjes’ die iedereen er de hele dag aan herinneren dat we onze klanten eerlijk behandelen en we houden van feedback. Omdat we allemaal hetzelfde doel hebben: de eerlijkste verzekeraar van Nederland zijn. “Ik probeer altijd eerlijk te zijn door niet te liegen en open te zijn. Tegelijkertijd zeg ik dus ook niet in alle situaties tegen iedereen de keiharde waarheid,” geeft Dujardin toe, “grappig genoeg, merk ik wel dat hoe belangrijker iemand voor me is, hoe eerder ik de waarheid zeg. Dat komt doordat ik echt geloof dat je daar uiteindelijk een betere relatie en/of samenwerking van krijgt. Gek op eerlijk is voor mij dus een prachtig thema naar buiten, maar ook naar binnen, in de organisatie.”

InShared is gek op eerlijk

  • We zeggen eerlijk wat er wel en niet verzekerd is
  • We gebruiken klare taal dus geen kleine lettertjes
  • We verdelen het geld dat we samen overhouden onder de mensen die dat jaar geen schade hebben geclaimd als Jaarbeloning
  • We geven een anti-graaigarantie
  • We kijken naar het individu, omdat een situatie soms belangrijker is dan de regels
  • We vragen ons bij alles af: hoe is dit voor de klant en hoe zou ik dit zelf vinden?